Lihalaatikot

Syksyn 2023 lihalaatikot ovat nyt varattavissa!

Seuraava lihalajitelma teurastuksemme suoritetaan viikolla 44 ja varatut lihalaatikot ovat noudettavissa tilaltamme viikolla 45 ja 46 11.-13.11.2023 sopimuksen mukaan. Laatikoiden varanneille tulee lihojen teurastamolta saapumisesta ja mahdollisista noutoajankohdista viestimuistutus.

Ensisijaisesti vastaanotamme varauksia laatikoihin. Voit kuitenkin tiedustella halutessasi myös muita tarjolla ja laatikoista ylijääviä osia.

Alla löydät selityksen, miksi on olemassa myös ei luomu-laatikoita.

20 kg laatikko

Luomu 440 €

Ei luomu 420 €

*Sisältää puolet laatikosta naudan jauhelihaa n. 1 kg pakkauksissa (pakaste).Toinen puoli laatikosta fileitä, entrecotea/flank steakea, paisteja ja muita kokolihoja.

10 kg laatikko

Luomu 225 €

Ei Luomu 220 €

*Sisältää puolet laatikosta naudan jauhelihaa n. 1 kg pakkauksissa (pakaste).Toinen puoli laatikosta fileitä, entrecotea/flank steakea, paisteja ja muita kokolihoja.

Jauhelihalaatikko: 

10 kg n. 1 kg pakkauksissa (ei luomu) 155 €

20 kg n. 1 kg pakkauksissa (ei luomu) 300 €

Miksi on olemassa myös EI LUOMU -laatikoita?

Aloittaessamme karjan pidon, ei meillä ollut mahdollisuutta ostaa kaikkia nautojamme suoraan muilta luomutiloilta, vaan olemme ostaneet osan tavanomaisen tuotantotavan tiloilta. Näillä tiloilla on kuitenkin ollut hyvin samat periaatteet toiminnassaan laiduntamisesta, eläinten hyvinvoinnista ja ruokinnasta kuin meilläkin. Mutta, koska tilat eivät ole kuuluneet luomuvalvonnan piiriin, joutuvat muilta tiloiltamme ostamamme naudat suorittamaan ns. siirtymäajan, ennen kuin niiden lihaa saa myydä luomumerkin alaisena tuotteena. Tämä tarkoittaa 3/4 naudan elämästä luomuvalvonnassa, mikä tarkoittaa, että esimerkiksi meidän Mimmi olisi luomukelpoinen vasta vuonna 2031.

Teurastuksia ja emojen suunnitelmallisia poistoja eli jonkin vian takia emosta luopumista ei kuitenkaan voi päättää ainoastaan byrokratian ehdoin, jota jo jokaisessa muussa mutkassa noudatamme. Meillä olo aikansa nämä naudat ovat kuitenkin kuuluneet luomuvalvonnan piiriin ja noudattaneet luonnonmukaisen tuotannon ehtoja laidunnuksesta, ruokinnasta, tilavaatimusten osalta, lääkinnästä yms. vuodesta 2019 asti kun aloitimme tilan pidon ja ostimme ensimmäiset nautamme. 

Lisätietoa tuotteista ja saatavuudesta löytyy meidän nettisivuiltamme: www.hirvilammenluomu.fi

Valvontaviranomaisen tunnusnumero: FI-EKO-104

Varaukset:

Voit täyttää varauslomakkeen tämän linkin kautta: Lihalaatikko varaus/ Hirvilammen Luomu (google.com)

tai olemalla minuun suoraan puhelimitse yhteydessä.

Tilatun lihalaatikon voi saada myös toimitettuna viikon 47 eli 23.11 Hämeenlinnan REKO-jakoon.

Susanna Valtonen

044 9737400

valtonen.susanna@gmail.com