Tilamyymälä

Tilamyymälän aukiolo ajat ja muut paikat, joissa voitte tavoittaa meidät:

Mikäli alla olevat aukioloajat eivät sovi sinulle, voi itselleen sopivaa ostoshetkeä tiedustella puhelimitse

Viikko 48

Sunnuntaina 3.12 klo 16.00-18.00

Viikko 49

7.12. REKO Hämeenlinna klo 17.00-17.30 Hämeenlinnan torilla

Lauantaina 9.12 klo 12.00-14.00

Viikko 50

Torstaina 14.12 klo 17.00-18.30

Lauantaina 16.12 klo 12.00-14.00

-> Myymälään saapuu lauantaiksi erä tuoretta palvattua naudan paistia.

Viikko 51

Keskiviikkona 20.12 klo 17.00-18.00

-> Myymälässä tarjolla glögiä ja joulutorttuja.

21.12 REKO Hämeenlinna klo 17.00-17.30 Hämeenlinnan torilla

Viikko 52

Perjantaina 29.12 klo 17.00-18.30

Nyt myymälässä:

Hirvilammen grillimakkarat:

Chili-emmental makkara (4kpl/pkt) 7 € /pkt (tuore)

Grillimakkara (4kpl/pkt) 6 € /pkt (pakaste)

  • Grillimakkarat eivät ole luomumerkin alaisia tuotteita sillä meidän oman naudanlihan lisäksi niihin on lisätty kotimaista sianlihaa.

Valmiit lajitelmat:

10 kg lihalaatikko, pakaste (*ei luomu) 220 €

  • Sisältää n. 5 kg kokolihoja, mm. filettä, entrecôtea, paistia sekä erikoisosia. Toinen n. 5 kg jauhelihaa noin 1 kg pakkauksissa.

5 kg Herkuttelijan lihalaatikko, pakaste (*ei luomu) 150 €

  • 5 kg naudan erikoisosia, mm. tomahawk/ulkofile, entrecôtea, skirt steakkia yms.  

5 kg Arkiruokakassi, pakaste (*ei luomu) 100 €

  • 2 kg jauhelihaa (n. 0,5 kg/pkt), 1,5 kg paistisuikaleita (n. 0,5 kg /pkt), n. 1kg bavettea sekä 1 pkt grillimakkaraa ja chiliemmentalmakkaraa.

Kokolihat ja elimet:

T= tuore, P=pakaste

 €/kg Luomu€/kg ei luomu *pakkauskoko / kg
Sisäfile, T50, loppu490,5–1
T-luupihvi, T45, loppu44, loppu0,5-1
Ulkofile, T4039n. 1
Tomahawk, P4039n. 1–2
Entrecote, T37, loppu36n. 1
Niska, P2524, loppu0,5–1
Brisket, T3534, loppu2–3
Picanha, T30291–2
Flank steak, P35, loppu340,5–1
Skirt steak30290,5–1
Flat iron steak, P30, loppu290,5–1
Tri tip, P 30, loppu29n. 1
Petite tender, P 3029, loppun. 0,5
Bavette, P25240,5–1,5
Short ribs, P25241–2
Paahto-, sisä-, kulma- ja ulkopaisti, T2524
(paahtopaisteja jäljellä)
n. 1
Paistisuikalee, P2524n. 0,5
Paistikuutio, P25, loppu24, loppun. 0,5
Jauheliha n. 0,4–0,5 kg, P1716 
Jauheliha n. 1 kg, P1615,50 
Burgerjauheliha n. 1 kg, P16, loppu15,50 
Osso bucco, P25240,5–1, 2kpl/pkt
Poski, P20, loppu19n. 0,5–1
Maksa, P10, loppu9, loppun. 0,5–1
Sydän, P10, loppu91kp/pkt
Kieli, P10, loppu9, loppu1kpl/pkt
Munuainen, P54, loppu 
Häntä, P15, loppu14, loppun. 1
Luut liemiin ja keittoihin, P87n. 2–2,5
Keittoliha luulla, P2019n. 1
Naudan rasva, P6, loppu5n. 2

* Ei luomu tuotteet pakataan saman kokoisiin paketteihin luomutuotteiden kanssa. Sivun alareunasta löydät tiedon, miksi me myymme myös luomumerkittömiä tuotteita.

Onko jokin osa loppu, mitä ehdottomasti haluaisit. Voit olla yhteydessä, niin varataan se sinulle seuraavasta teurastuksestamme.

Yhteydenotot:

Susanna Valtonen, 044 9737400

Valvontaviranomaisen tunnusnumero: FI-EKO-104


Naudanlihantuotantoa rakkaudella

Meiltä on ostettavissa meidän itse kasvattamamme pihvikarjan luomulihaa. Lihaa meiltä ostaessa saat tiedon lihan alkuperästä. Meillä naudat laiduntavat noin viisi kuukautta vuodesta ja viettävät talvikauden vapaana kestokuivitetussa pihatossa oman laumansa kanssa. Meidän nautojen ruokinta perustuu nurmeen, jota talvella syödään paaleista ja kesällä suoraan laitumesta.

Meidän emolehmät poikivat kevättalvella ja ne ovat nähtävissä vasikoineen kesäajan laitumella Vuorentaan aukealla. Meidän toimintaamme ohjaa eläintenhyvinvointi, lajityypillisen käyttäytymisen mahdollistaminen sekä luonnon monimuotoisuuden kasvattaminen ja vaaliminen.

Miksi myymälässämme on myös ei luomu tuotteita?

Aloittaessamme karjan pidon, ei meillä ollut mahdollisuutta ostaa kaikkia nautojamme suoraan muilta luomutiloilta, vaan olemme ostaneet osan tavanomaisen tuotantotavan tiloilta. Näillä tiloilla on kuitenkin ollut hyvin samat periaatteet toiminnassaan laiduntamisesta, eläinten hyvinvoinnista ja ruokinnasta kuin meilläkin. Mutta, koska tilat eivät ole kuuluneet luomuvalvonnan piiriin, joutuvat muilta tiloiltamme ostamamme naudat suorittamaan ns. siirtymäajan, ennen kuin niiden lihaa saa myydä luomumerkin alaisena tuotteena. Tämä tarkoittaa 3/4 naudan elämästä luomuvalvonnassa, mikä tarkoittaa, että esimerkiksi meidän Mimmi olisi luomukelpoinen vasta vuonna 2031.

Teurastuksia ja emojen suunnitelmallisia poistoja eli jonkin vian takia emosta luopumista ei kuitenkaan voi päättää ainoastaan byrokratian ehdoin, jota jo jokaisessa muussa mutkassa noudatamme. Meillä olo aikansa nämä naudat ovat kuitenkin kuuluneet luomuvalvonnan piiriin ja noudattaneet luonnonmukaisen tuotannon ehtoja laidunnuksesta, ruokinnasta, tilavaatimusten osalta, lääkinnästä yms. vuodesta 2019 asti kun aloitimme tilan pidon ja ostimme ensimmäiset nautamme.